Even voorstellen

Ik ben Roelof Lange (1958). Ik ben woonachtig in Almere ( Nederland) en werkzaam in de Forensische psychiatrie. Ik probeer zo veel mogelijk te genieten we van alle mooie dingen van het leven, zoals kunst, natuur en architectuur, het liefst in combinatie met reizen. De wereld om ons heen heeft zoveel zaken die de moeite waard zijn. Sommige ervan zijn gemaakt in een ver verleden, maar ook nu worden er schitterende dingen gemaakt door mensen. Ik laat me graag verbazen door alle positiviteit voortgekomen uit de menselijke geest. Maar het meest van alles hou ik van de natuur in al zijn aspecten. Dicht bij huis, maar als het even mogelijk is reis we ik de wereld over op zoek naar nieuwe ervaringen in omgeving en cultuur. Toen ik samen met Jacqueline Brouwers een tijd in de prachtige omgeving van Veynes, Zuid Frankrijk was in 2008, hebben we het idee van "i found a stone" ontwikkeld.

 

Ik heb inmiddels, naast Nederland in de volgende landen "Ifoundastone" stenen achtergelaten: Frankrijk, België, Duitsland, Spanje, Luxemburg, Tsjechie, Zwitserland, Malta, Griekenland, Singapore, Turkije, Spanje, Oman, Dubai (VAE), Myanmar (Birma), China, Japan, Fujeirah (VAE), India, Abu Dhabi (VAE), Cuba, Tibet (CN), Nepal, Honduras, Belize, Albanië, Verenigde Staten, Mexico, Macedonië Costa Rica, Indonesië, Kaapverdië, Polen, Slowakije, Peru, Bolivia, Portugal, Vietnam, Bulgarije, Roemenië, Moldavië, Sri Lanka, Denemarken, Noorwegen, Zweden, Ghana  en Jordanië.      

 

Mijn werkwijze
Ik vind stenen, groot en glad genoeg om mee te werken. De stenen worden beschilderd met acrylverf en daarna gelakt voor glans en behoud. Op elke steen plaats ik een uniek nummer en het adres van mijn website. Ik lak de steen een laatste keer. Ik maak een foto van de steen voor de site. Daarna zoek ik een mooie plek om de steen achter te laten. Ik neem een foto van de steen en van zijn nieuwe omgeving. Ik neem de exacte coördinaten op van de plek van de steen en verwerk de informatie en de foto in een document.

Als een vinder een steen meldt op mijn website neem ik contact met deze persoon op. Als de vinder het er mee eens is plaatsen we de steen met de naam van de vinder, de reactie en de vindplaats op de site.

Aarzel vooral niet om contact met mij op te nemen indien u suggesties, vragen of ideeën heeft.