Wednesday, 21 January 2009 02:47

Almere Deze Week, 7 januari 2009

"We voegen er iets van onszelf aan toe"
'I found a stone' in Almeerse natuur

ALMERE - "Prachtige plekjes in de natuur vormen de mooiste kunstgalerie ter wereld voor wat wij maakten. Het lot is onze galeriehouder. Jacqueline Brouwers en Roelof Lange geven op een koude decemberdag een zelfbeschilderde steen terug aan de Almeerse natuur. Een bijzonder moment in hun project 'I found a stone'.

Wie een flink eind over het Hugo de Vriespad in het Oostvaardersbos in Almere Buiten loopt, kan zomaar een prachtig beschilderde steen tegenkomen. Vastpakken, meenemen of naar alleen naar kijken, "het is een klein cadeautje voor de vinder", zegt Jacqueline. Op de steen is een nummer en het adres van de website van Jacqueline en Roelof te vinden. Op www.ifoundastone.nl kunnen mensen laten weten dat ze een steen gevonden hebben. Daar staan tevens de coördinaten van de reeds gevonden stenen bij.

"We willen weten wie de steen vindt", vertelt Jacqueline. "Dat een steen gevonden is, melden we op de site en soms ook de naam van de vinder erbij." Melden hoeft niet, mensen kunnen het ook laten liggen. "Maar het zou leuk zijn als de steen na een tijdje weg is. Het lot beslist waar de steen terecht zal komen, gevonden wordt, bij oma op de kast belandt of gewoon weer opgaat in de natuur."

Het zijn kleine kunstwerkjes in de natuur, waar dan ook. Zorgvuldig zoeken Roelof en Jacqueline de stenen uit die worden beschilderd, die ze daarna terugleggen in Nederland, maar ook in het buitenland. "Elke steen heeft zijn schoonheid. Het enige dat wij er mee doen is het uit de natuur halen, we voegen er iets van onszelf, een stukje cultuur en creativiteit aan toe, en leggen het terug."

In Almere zijn vijf beschilderde stenen te vinden. Ook op zoek? Soms geven Jacqueline en Roelof een hint op hun weblog via www.ifoundastone.nl.

Bron: Almere Deze Week